Riksbron

  

(klicka för att förstora)


Riksbron ligger mellan Drottninggatan och Västerlånggatan, precis invid Slottet och Riksdagen. Ta en promenad från Gamla Stan in till City och njut av en annorlunda del av Stockholm som vi invånare ofta avfärdar som typiskt turiststråk.
Gå vilse i de trånga gränderna och upplev annorlunda arkitektur från en svunnen tid. Vi ungdomar har så lätt att underskatta vår huvudstad - försök se den från en utomståendes perspektiv och vi lovar att du kommer bli förvånad!

Emma Loca

image116

Västerlånggatan 14

Second hand butik som ligger lite längre bort från det värsta turistmyllret. Här kan man fynda kläder från världens alla hörn till bra priser.
Ägarinnan handplockar själv alla plagg på inköpsresor till exotiska platser och numera kan man även fynda smycken och annat smått och gott.
Absolut värt ett besök för second hand-shopparen (och alla andra klädintresserade).

Muren

image115


Västerlånggatan 19

Mysigt och typiskt Gamla Stan-fik som alltid är fullsatt och har bra och varierat utbud. På somrarna utökar ägarna med glassbar.
Cafét är döpt efter den gamla stadsmuren som fanns på 1200-talet och den finns faktiskt kvar i form av en vägg därinne.

Gamla Stans Konfektyrbutik

image114


Västerlånggatan 26

Charmig butik med gammaldags framtoning. Bra och varierat utbud på godis som t.ex. hemlagad choklad och polkagrisar från Grenna.
Perfekt butik att botanisera i för den inbitne godisfantasten. Funkar också bra om man drabbats av idétorka när det gäller presenter.

Espresso Caffellini

image113

Västerlånggatan 60

Mysig italiensk espressobar för finsmakare som för tankarna till Italien. Här smakar det prisvärda kaffet som det ska.

Västerlånggatan

image112

Gatan som är belägen i Gamla Stan känns obligatorisk för alla turister som besöker Stockholm. Kan vara svårt att ta sig fram på somrarna i de trånga gränderna, då får man vara beredd på att trängas.
Gatan är kantad av mysiga caféer, typiska turistshopar, snabbmatsställen och butikskedjor.
Utbudet är tveklöst inriktat på att attrahera utländska turister men gatan är absolut värd ett besök - en annorlunda del av Stockholm som ger utomlandsvibbar.

Kaffekoppen

image111

Stortorget

Kaffekoppen är systercafé till Chokladkoppen och ligger precis intill. Precis som systercafét serveras alla drycker i stora koppar som räcker länge.

Chokladkoppen

image110

Stortorget

Det här mysiga fiket har blivit en riktig klassiker bland ungdomar, framförallt bland alla chokladfantaster. Med sina generösa portioner och charmiga läge lockar det här cafét mer än bara turister.
Särskilt mysigt är det på somrarna då den fullsatta uteserveringen badar i sol.
Njut av en kopp varm choklad och spana in alla turister!

La plume de ma tante


           

Linnégatan 41

Vill du bättra på franskan eller lider du bara av en stark längtan efter baguetternas land?
Oavsett vilket så är det här platsen för dig. Spana in utbudet inom fransk litteratur, film och sällskapsspel eller ta det lugnt över en kaffe bland böckerna.
Här finns också information att hämta för turister som ska besöka Frankrike.

Sabai Soong

image107

Linnégatan 39

Sugen på thaimat? Då kan vi absolut rekommendera Sabai Song på linnégatan. Stora, prisvärda portioner serverat i en kitschigt inredd restaurang dekorerad i blomgirlanger och ljusslingor - allt för att förstärka den magiska känslan av att befinna sig i Thailand.
Bonus får de för sin mysiga uteservering på somrarna.

Muffin Bakery

image106

Linnégatan 42

Nyöppnat café med muffins som specialitét. Fräsch inredning och serviceinriktad personal.
Oroad inför Beach 2008? Byt ut din muffin mot en nyttig smoothie och njut med gott samvete.

Cattis

image105

Linnégatan 33

Låt dig inte luras av den trista skyltningen - härinne kan man absolut fynda både herr- och damplagg till varierande priser och skick!

Boutique två tre gånger

image104

Karlavägen 36

Precis som namnet antyder är detta alltså en second hand butik, belägen på Östermalm.
Här kan alla fashionistor lämna in sina dyrbara plagg som de tröttnat på. Butiken säljer sedan kläderna på kommission.
Varorna är i gott skick, vilket också leder till högre priser. Ta en sväng förbi och se om du lyckas fynda förra säsongens hypade märkesväska!


City

Paradgatan för shopping i city är förstås Drottninggatan. Gatan börjar vid Stockholms ström på Norrmalm och sträcker sig fram till Observatorielunden i Vasastan. En stor del av Drottninggatan är numera gågata. Längs Drottninggatan finns många butiker, bland annat varuhuset Åhlens City, PUB, Weekday, Top Shop, Zara och tre H&M butiker! Det har på kort tid blivit Stockholms populäraste shoppinggata. Även Strindbergs bostad Blå tornet ligger på Drottninggatan.

I city finns många varuhus. Åhléns City är det till ytan största varuhuset beläget mitt på Drottninggatan vid Sergels Torg. Sturegallerian, är belägen mitt på Stureplan med restauranger, butiker och det populära Sturebadet. Även PUB, Stockhoms äldsta varuhus, med en omgjord del på våning 3, har ett stort utbud av kläder och accessoarer och är ett måste på shoppingrundan. Varuhuset samlar numera några av stans hetaste butiker under samma tak, t.ex. Le Shop, Aplace och Awesome. Gallerian ligger på Hamngatan ungefär mitt emot NK. Här hittar du affärer i alla kategorier bl.a. H&M, MQ, Topshop och Pocket shop. Det finns också ett flertal caféer och restauranger samt ett spa.


Några måsten att besöka på city-rundan:

Butiker

Agent Provocateur- nyöppnad butik på Birjer Jarlsgatan. Här kan man hitta lyxiga och eleganta underkläder, dock för ett väldigt dyrt pris.
Weekday-Även denna butik är nyöppnad och ligger på Drottinggatan. De 1500 kvm är uppdelade på flera plan och rymmer märken som Acne, Whyred, Nakkna och So Last Season samt second hand.
Whyred-märkets flaggskeppsbutik hittar du på Mäster Samuelsgatan. Butiken är ca100 kvadratmeter stor och rymmer kläder från det egna märket. Helt klart ett måste för trendmedvetna stockholmare!
Urban Outfitters-när butiken äntligen kom till Stockholm flyttade man in i Röda Kvarns gamla lokaler.

Butiken är 1400 kvadratmeter stor och rymmer allt från kläder och accessoarer till inredning konst, cd-skivor och fotoböcker.

Acne Studio-flaggskeppsbutiken finner du mitt på Norrmalmstorg. En stor butik som rymmer kläder, skor och accessoarer.

Barer
Inferno-I samma hus som Strindberg bodde i på Drottninggatan ligger denna bar och restarang. Här serveras mat i Strindberg-anda och man erbjuder även en ambitiös drinklista. Snygg inredning och goda drinkar!
Pontus!-Pontus! bar erbjuder förutom utsikt över matsalen även ostron, dim sum och sashimi. Snyggt intredd bar med duktiga bartenders och djs torsdagar till lördagar.
KGB- ligger på Malmskilnadsgatan och både inredning och meny inspereras av Ryssland. Varje lördag spelas balkanbeats, ryssompa och gypsypunk på KGB. I den Sovjet-kitschiga KGB-baren är det klubb varje lördag och varje måndag är det barhäng! En trappa finns toaletterna där du kan få en snabblektion i ryska. Olika klubbar och ofta liveband.

Nattklubbar
Neu-Det stora dansgolvet har öppeet torsdagar, fredagar och lördagar ända till klockan fem. Här spelas framförallt house, techno och disco med välkända DJs. Andra baren är öppen fredag och lördag från klockan två, och där är musiken lite mer blandad.
2.35:1- Berns egna nattklubb. Detta är tveklöst Stockholms bästa och mest ambitiösa nattklubb med goda drinkar, toppdj's och trevliga vakter. Dessutom ligger mycket fokus på konstutställningar, filmvisningar och annat visuellt.
Spy Bar-Klubben har öppet till 5 på morgonen och är belägen i en lägenhet mitt på Birger Jarlsgatan. Här finns något för alla, vita rummet, engelbrektsrummet och gubbrummet. Alla med olika typer av musik.

F12- F12 terrassen har öppet sju kvällar i veckan från den 22 maj till den 1 september varje år. Klubben vann återigen den prestigefyllda titeln "Årets DJ Bar 2007". Här går några av Sveriges bästa DJ:er och klubbarrangörer samman för att tillfredsställa Stockholms klubbesökare. Allt sker under bar himmel och på Stockholms tveklöst coolaste terrass. Öppet måndag till lördag, 21-03.


Lollapalooza

image80

Bondegatan 48

Lollapalooza som är en liten butik för skoälskare ligger precis brevid Tjallamalla. Här finns bland annat skor från Marc Jacobs, Whyred och Viktor & Rolf. Du får dock räkna med att lägga ner ett par tusenlappar, men det är det oftast värt med tanke på vad butiken har att erbjuda!

Öppettider:
Mån - fre 12:00 - 18:00
Lör 12:00 - 15:00

RSS 2.0