ÖSTERMALM

Östermalm avgränsas i väster av Birger Jarlsgatan i hela dess längd, Valhallavägen, därefter en linje ned till Djurgårdsbrunnsviken och i vattnet till Nybroviken.
Denna stadsdel hette tidigare Ladugårdslandet och fick faktiskt inte sitt nuvarande namn förrän 1926. Namnet Ladugårdslandet kom sig av de fyra kungsladugårdar som låg där: Medelby, Kaknäs, Unnanrör och Vädla.
Länge ansågs stadsdelen som smutsig och fattig, något som kanske är svårt att tänka sig idag då det är en stadsdel med vackra hus från sekelskiftet som länge haft bland de högsta bostadspriserna i Stockholm. Detta beror på den omfattande ombyggnaden man gjorde av stadsdelen i mitten på 1800-talet som ledde till att den blev av med sin lantliga prägel.


För ungdomar finns det mesta på Östermalm. Här hittar man shopping såväl som caféer och klubbar. Det man kan sakna på Östermalm är mindre ställen där man kan samlas bara några vänner och ha det trevligt, då utelivet mest består av stora klubbar än mysiga små barer.
Vad gäller shopping och affärer finns det som sagt en hel del att välja mellan. Sturegallerian som ligger precis vid Stureplan är ett bra tips med sina många varierade butiker och det finns även några av de stora kedjorna som t.ex. Zara. 
Men överlag kan sägas att priserna är relativt höga. Vad som är lite tråkigt med Östermalm är att många av caféerna o.s.v. kan bli en aning opersonliga då de ofta tillhör de stora kedjorna.

Östermalm, med hela Djurgården till sitt förfogande, har också mycket och vacker natur om man söker det. På Djurgården hittar man också ett antal muséer och Skansen där det är vackert att strosa omkring, sommar som vinter. Annars finns grönområden som Humlegården aningen närmare stan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0