Street

image31


Street, Hornstulls strand

 

Street bjuder på det mesta! På maknaden hittar du inte bara kläder och smycken utan också hantverk av glas och keramik. Där finns också möbler, böcker, skivor och många originella prdukter av alla möjliga olika kreatörer. Dettta är verkligen värt ett besök! 

Streets lokal används också ofta dagtid för konferenser och mässor  och kvällstid till fester, musikspelningar, film och teater.  

 

image32


Café String

image30


Café String, Nytorgsgatan 38

Ett ganska stort kafé med två våningar och härlig atmosfär. Mycket trevligt tillhåll, men det är det många som tycker så det är ofta fullsatt och kan vara lite knepigt att få en plats. 

Allt ifrån kopparna du dricker ur till stolarna och sofforna du sitter i är handplockade och mycket charmiga. Vad som är lite speciellt för String är att allt är till salu. Vill du verkligen ha din kopp eller stol så går det bra att köpa den!  


Pet Sounds

image29


Pet Sounds, Skånegatan 53

Legendarisk skivbutk som länge kallats den bästa. Här kan du strosa runt länge då de har det mesta i musikväg, även om butiken främst är popinriktad. De har också utökat med en DVD-avdelning där du hittar musikfilmer såväl som spelfilmer. Även mycket kunnig personal som gärna hjälper till. Pet Sounds är också ett ticnet-ombud sedan en tid tillbaka och här finns även en Akademibokhandeln-filial samt ett litet, mysigt kafé där man kan slå sig ner efter shoppingen. 


Café Blå Lotus

image27


Café Blå Lotus, Katarina bangatan 21

Ett mycket trivsamt och mysigt fik med lite orientaliska inspirationer. Trots detta har deras smörgåsar (som görs på beställning) nordiska namn som ?Freja? och ?Munin?. Här är en härlig blandning av det mesta kort sagt, i en riktigt trevlig stämning. Hit ska du söka dig om du vill fika länge, umgås och få gratis påtår av både te och kaffe. När solen tittar fram på vår och sommar har de även en liten, charmig uteservering med runda, små bord.

 

image28


Skrapan

image26


Skrapan, Götgatan 78

Skapan är helt enkelt inget annat än Skatteskrapan som ganska nyligen blivit en galleria. Här hittar du det mesta: butiker av varierande slag, resturanger, kaféer och till och med ett gym. Några av affärerna du finner här är Monki, Levi?s, etc och Björn Borg. Men det är inte bara kläder, affärer med annat sortiment såsom OnOff, the Phonehouse och Akademibokhandeln huserar också här.


Sushi Bar Ting Ting

image25

 

Sushi Bar Ting Ting, Odengatan 25

 


Caffè Nero

image24


Caffè Nero, Roslagsgatan 4

Ett mycket mysigt kafé kombinerat med krog/bar. Här är det italiensk som gäller med allt från pasta till espresso.


Treat

image22


Treat, Roslagasgatan 2

En mycket trivsam bar med nästan uteslutande ungdomlig publik. Här är det inte bara den trevliga stämningen som lockar utan även de låga priserna. Ryktet om Treat har nått långt utanför Norrmalm så här kan det vara mycket välbeökt, speciellt helgkvällar samt onsdagar. Även mycket trevlig personal och personlig service.

 

image23


People like us

image21

 

People like us, Tomtebogatan 3

Precis brevid Myrorna ligger denna något dyrare men också mer välsorterade second-handbutik med mycket bra urval. Här blandas vintagekläderna och skorna med kläder och assocearer från det egna märket, som heter just ?People like us?. 


Myrorna

image19

 

Myrorna, Tomtebogatan 5

Dethär är en second-hand butik som har det mesta till ett oftast mycket ringa pris. Det ser inte mycket ut för världen men stiger men in hittar man ett stort utbud av såväl kläder som skor och även böcker, gamla vinyler m.m. Myrorna drivs av Frälsningsarméen och lever på folks givmildhet, så skänk därför gärna dina avlagda kläder hit då allt alltså går till välgörande ändamål.

 

image20

 

 


Unika Rörstrandsgatan

Ta tunnelbanan till en av Vasastans bästa gator. Här väntar unik design, sagolika presenter och ljuvliga chokladupplevelser. Inspirerande shopping och italienskt kaffe är bara några saker som går att finna på Rörstrandsgatan i Vasastan.


Innan du går in på Carin Westers butik lite längre bort på Rörstrandsgatan kan man ta en titt i godisbutiken Birkagott (Rörstrandsgatan 22). Här finns något för alla generationer, allt från gammeldags karamellstrutar och polkagrisar till lördagsgodis med kola och klubbor.

Carin Wester finner man garanterat det senaste svenska modet från en av vårt lands bästa designers (Rörstrandsgatan 40). Butiken är relativt ny och öppnade i februari 2007. Den är fräsch och ljus men ändå väldigt hemtrevlig. Efter shoppingen kan man gå vidare till Xoko (Rörstrandsgatan 15). Här finns nämligen stjärnkonditorn Magnus Johanssons magiska bageri, med specialitet på choklad och design. Här kan du äta allt från frukost till fantastiska chokladdelikatesser. Inredningen är modern och snygg och definitivt värd ett besök!


På samma gata finner man även Raw Sushi & Grill (Rörstrandsgatan 9). Här serveras enligt många stans bästa sushi men är du inte förtjust i rå mat kan du även välja mellan en variation av japanska varmrätter. Gillar du kvalitet och snygga kläder ska du göra ett besök på Plagg (Rörstrandsgatan 8). Här finns svensk design och kända märken. Plagg går även att finna på Odenplan och Fridhemsplan.

Tillsist rekommenderas ett besök på ökända Mellqvist Café och Bar (Rörstrandsgatan 4). Här är det alltid fullt med folk, från morgon till kväll. Litet och trångt men otroligt mysigt. Här man väl satt foten här är det svårt att inte komma tillbaka.

               image49


SÖDERMALM


Söder är en populär stadsdel med ett bra och varierat utbud inom shopping, barer, caféer och restauranger.

Götgatan är en lång gata fylld av butiker, caféer och en massa barer. Följer man Götgatan från Slussen ner mot Medborgarplatsen och vidare befinner man sig snart nära det populära området SoFo, en förkortning för South of Folkungagatan, där skivbutiker, hippa klädaffärer och små mysiga caféer trängs mellan gatorna.

En gång i månaden anordnas också SoFo-nights, då de flesta butikerna i kvarteret har öppet en bit in på kvällen och bjuder på drinkar och tilltugg samtidigt som ett band eller en dj spelar skivor.


Vid Hornstulls strand finns också marknaden Street som erbjuder varierad shopping samt barer och caféer i vacker miljö precis vid vattnet - rekommenderas särskilt sommartid då det oftast är fullt av människor i rörelse samt många uteserveringar.


Utelivet i stadsdelen har också mycket att erbjuda, söder är rikt på barer i allmänhet, men det finns också större klubbar för dem som föredrar det.

Vill man sätta sig i en park finns det många att välja mellan, t.ex Vitabergsparken, Tantolunden, Nytorget och Långholmen.

image13


Odd Number


image12


Odd Number, Torsgatan 40

Klädaffär och galleri med street som genomgående tema. Bra och varierat utbud av allt från jeans och skor till böcker, varvat med graffiti-installationer.


New York Stories


image11New York Stories,

Odengatan 100.

Engelsk bokhandel med varierat utbud och trevlig personal.


Pepparimage8Peppar,

Torsgatan 34

Restaurang och bar med rockig touch och alltid ambitiöst dekorerad när det vankas högtider. Ofta fullsatt, men mysig och bra stämning med gamla rocklåtar i högtalarna.

image10

Café Levinsky's


image6 image7

 

Café Levinsky's , Rörstandsgatan 9


Sätt dig på uteserveringen och spana på folket kring Rörstrandsgatan, tveklöst Vasastans mysigaste gata med bra barer och fullsatta restauranger. När temperaturen sjunker funkar det utmärkt att värma sig inomhus och spana ut genom de stora fönstren.


Stockholms Glasshusimage5
 

Stockholms glasshus, Birkagatan 8.


Här finns Vasastans godaste glass, minst 48 olika smaker har man att välja mellan och det finns bl.a. italiensk glass, gräddglas, parfait, yoghurtglass, lightglass och sorbet.

På sommaren kan man njuta av glassen i solen på den oftast fullsatta uteserveringen.


VASASTAN

image3
bildochfoto.seFrån början var den korrekta benämningen på denna stadsdel "Vasastaden", men nu har det övergått till "Vasastan" i både tal och skrift. Stadsdelen gränsar till Norrmalm i öster, Kungsholmen i söder och Solna i norr. Vasastan är en relativt ny stadsdel i jämförelse med Stockholms övriga då den inte exploaterades förrän kring år 1900 och blev en egen stadsdel så sent som 1926.
Vasastan klarade sig undan den rivningsvåg som drabbade främst Norrmalm på 1950- och 1960-talet, vilket har gjort att de flesta husen här fått stå kvar och alltså är från förra sekelskiftet med starka färger och vackra utsmyckningar.

För ungdomar finns det mesta i Vasastan. För de som föredrar riktigt uteliv med stora klubbar kan detta dock vara svårt att hitta. Men å andra sidan är stadsdelen rik på mysiga barer och små kvarterskrogar. Det finns även gott om kaféer och affärer. Mestadels hittar man små, trevliga butiker med ett eget och varierat utbud. Här finns något för de flesta!
Fler och fler designers söker sig till Vasastan och då främst området Birkastan, vars populäraste del är Rörstrandsgatan. Men det omfattar även gatorna däromkring hela vägen ner mot Karlberg. De flesta butiker och krogar i detta område har precis påbörjat en satsning där de ska hålla kvällsöppet à la SoFo-nights och bjuda på lite rabatter och tilltugg, för att fler ska få upp ögonen för Birkastan.

Söker du natur och parker i Vasastan så finns det också. Främst är det parker såsom Vasaparken eller Observatorielunden, men vill man ha ett större grönområde lite avsides är Karlbergsparken ett mycket bra tips, speciellt på somrarna. Där kan man slå sig ner på gräset vid kanalen eller bara strosa omkring i en vacker miljö.


STOCKHOLM I BILDER


Hej alla barn!

Inom kort kommer bilder upp från Stockholms stadsdelar. Här i bloggen kommer vi tipsa om ställen du inte får missa, alltifrån coola affärer till mysiga barer och lite till.

Så titta in lite då och då, vi kommer uppdatera med jämna mellanrum!

image1


RSS 2.0