KUNGSHOLMEN

Stadsdelen fick sitt namn under 1600-talet och hade långt fram på 1900-talet en befolkning som främst bestod av hantverkare. Detta vittnar fortfarande gatu- och kvartersnamnen om på Kungsholmen. Här ligger Rålambshovsparken, ett av stockholmarnas mest populära picknickområden, med amfiteater, sportmöjligheter och ett mysigt litet café. Kungholmen är yngst av innerstadsdelarna och har gått från att vara en lantlig idyll till att under 1800-talet vara Svältholmen, en riktig slumstadsdel. Idag erbjuder ön stora grönområden, bad, sandstrand och ett båtliv på Karlbergskanalen och längs Norr Mälarstrand.

Inte långt därifrån, vid Fridhemsplan, ligger Kungsholmens första galleria med affärer inom mode, inredning och mat. Västermalmsgallerian har en yta på 10000 kvm och består av 37 större men även mindre butiker. Exempel är SOLO, Granit, Stuk, H&M, Face Stockholm och Indiska.  

image90

På Alströmergatan 20 hittar man R.O.O.M, en inredningsbutk som även rymmer ett café.  R.O.O.M ligger i en gammal industrifastighet på flera tusen kvadratmeter och här säljs alltifrån tyger, möbler och lakan till presenter. Cafét som heter Ett litet Kök är populärt bland framförallt mammor med barnvagnar men man serverar även goda luncher som lockar folk från företagen i området. 

image91

Längs Norr Mälarstrand, Kajplats 464, ligger Melker Andersson och Danyel Couets restaurang Kungsholmen, som är en blandning mellan lounge och traditionell matsal. Lokalen rymmer två barer, två kök och två restaurangdelar. Restaurangen har högt satta priser men samtidigt väldigt god mat.

image102

Sedan hösten 2005 ligger Katitzi på Hantverkargatan 44. Här finns plagg från mindre designers och ett varierat utbud av gammalt och nytt. Systerbutiken ligger på Norrmalm.

image103


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0